Friteatern

Var och såg Friteaterns föreställning "Har tåget gått,,,eller?" igår och jag blev glatt överraskad.
Jag har under mina år i Bräcke följt Friteaterns föreställningar.
Att bo i Bräcke kanske kan vara deprimerande i sig men jag har inte upplevt att Friteatern har förbättrat situationen - förrän nu.
Föreställningen var fantastisk. Kanske främst för de musikaliska insatserna och humorn. Pjäsen bjöd på många skratt. Man fick många tillfällen att skratta igenkännande - åt sig själv, och sitt eget livs dråpligheter.

Binaryuno
Fotograf Deborah Englund
Musiken var fantastisk, texterna, sången och den musikaliska skickligheten. Jag är mycket imponerad. Skådespelarna hanterade instrument som elgitarr, fiol, nyckelharpa, resväska, såg med flera.
Tongångarna varierade mellan vemodiga visor, rock och Irländskt. Vid föreställningens avslutningsnummer rann tårarna nerför mina kinder- det var så vackert, sången och spelet.

Scenografin var imponerande i all sin enkelhet. Kulissernas målningar kanske inte var så enkla trots allt, en riktigt skicklig konstnär måste ha målat dom. Tittade man noga såg man ansikten som skymtade och i skuggorna fanns djup.

Binära optioner
Fotograf Deborah Englund
Till skillnad från Friteaterns tidigare föreställningar som enklast kan beskrivas som "sagor för vuxna" så hade den här pjäsen ett budskap som enklast kan förmedlas via orden "Finns det liv så finns det hopp" Det var precis vad jag behövde bli påmind om - att det kommer flera tåg.

Deborah Englund

Populära inlägg

Bild

Narcissisten